Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری فارس، برخی از کاربران سامانه «فارس من» در این سامانه، از یکی از رویه های اطلاع رسانی اعلام پایان بسته اینترنتی در اپراتور همراه اول گلایه کرده اند.

ماجرا از این قرار است که به طور معمول، در بسته اینترنتی، اپراتور باید در چند نوبت، نزدیک شدن به پایان بسته را به مشترک اطلاع رسانی کند که این کار معمولا از طریق پیامک انجام می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین طبق رویه مصوب وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، پس از پایان بسته اینترنتی که مشترک دیگر بسته ای ندارد، استفاده از اینترنت به صورت آزاد یا همان با نرخ آزاد محاسبه می شود.

طبق آخرین مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات هم، سقف تعرفه اینترنت موبایل برای سیم‌کارت‌های دائمی به ازای هر کیلوبایت، ۰.۴ ریال و برای سیم‌کارت‌های اعتباری ۰.۶ ریال است. به عبارت دیگر هر گیگابایت اینترنت آزاد در سیم‌کارت دائمی حدود ۴۲ هزار تومان محاسبه می‌شود که رقم بالایی است. 


اساسا تعرفه مصرف آزاد و بدون بسته اینترنت موبایل بالا است

سردبیر سوژه چه می گوید؟

سردبیر این سوژه، از اطلاع رسانی دیرهنگام اپراتور درباره پایان بسته های اینترنت، قطع نشدن اینترنت بعد از اتمام بسته‌ و محاسبه مصرف اینترنت به نرخ آزاد گلایه دارد.

او با ثبت این سوژه خواسته، علاوه بر طرح مشکل خود، پاسخ شرکت به این مشکل را جویا شود و پیگیری خبرنگار فارس برای رفع آن را هم  خواستار شده است.

سردبیر این سوژه توضیح داد: زمان یا حجم بسته ام به پایان رسیده است. ولی پیامک اتمام بسته هنوز ارسال نشده یا دیر ارسال شده است و بدون اینکه متوجه باشم مبالغ زیادی از حسابم کسر می شود.

وی ادامه داد: یعنی همراه اول قبل اینکه اتمام بسته را هشدار دهد از حساب من با تعرفه آزاد مبالغی را کم می‌کند.

وی می گوید: این رویه مصداق کم فروشی است.

ساناز محمدی، دیگر مشترک اپراتور همراه اول است که تجربه مشابهی دارد. او که مشترک سیم کارت اعتباری این اپراتور است، به خبرنگار فارس،‌ گفت: برای من چند بار پیش آمده که فکر کرده ام بسته دارم اما نداشتم و 

پاسخ اپراتور به ارسال نشدن یا دیر ارسال شدن پیامک اتمام بسته اینترنت

خبرنگار فارس این موضوع را با اپراتور مربوط مطرح کرد. اپراتور در بررسی موضوع، فرض کاربر را نادرست خواند و وجود این مشکل در رویه اطلاع رسانی بسته ها را رد کرد. اپراتور همچنین در راهنمایی به مشترکانی که خواستار توقف استفاده از اینترنت با تعرفه آزاد هستند، کد دستوری مربوط را یادآوری کرد.

در پاسخ همراه اول به این موضوع، آمده است: «همراه اول اتمام بسته‌های اینترنت را در چند مرحله از طریق پیامک اطلاع رسانی می کند و موضوع مطرح شده توسط کاربر نادرست است.

پیشنهاد می شود که مشترکان برای عدم استفاده از اینترنت با تعرفه آزاد، مشترکان کد دستوری  «ستاره ۱۰۰ ستاره ۱۱۳ مربع» را شماره گیری کنند.»


همه مشترکان موبایل می توانند حالت مربوط به مصرف اینترنت با نرخ آزاد را در اپراتور خود غیرفعال کنند

ماجرای اختلاف بر سر پایان بسته اینترنت چیست؟

اما ماجرای این گلایه که امروز بار دیگر از زبان یکی از کاربران فارس مطرح شده، چیست؟

این موضوعی است که حدود ۶ سال پیش و در زمان مسئولیت وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات طرح و رسانه ای شده بود. 

مشکل در این بود که در آن سال ها، به یکباره ای توسعه زیادی در اینترنت موبایل ایجاد شد و با آمدن اینترنت پرسرعت ۳G و ۴G، کاربران موبایل که تا پیش از آن، موبایل با فناوری ۲G را وسیله ای بیشتر برای مکالمه و پیامک می دانستند، علاقمند به استفاده از اینترنت پرسرعت و راحت موبایل شدند و بدیهی بود که بسته های اینترنت هم پرمصرف شدند. 

در این تغییرات هم مانند هر آغاز و تغییر جدیدی، پیچیدگی و مشکلات در اول راه زیاد بود.

یکی از پیچیدگی ها این بود که اگر مشترکان اپراتورهای موبایل به پیامی که از سمت اپراتور برایشان ارسال می شود و اتمام حجم بسته اینترنت را اعلام می کند، توجه نکنند و برای خرید یا تمدید بسته اینترنت جدید اقدام نکنند، تعرفه اینترنت مصرفی به صورت آزاد محاسبه می‌شود که این موضوع هزینه زیادی برای مشترکان به همراه دارد. اساسا بسیاری از مشترکان موبایل از این قواعد آشنایی نداشتند.

یکی از مشکلات هم این بود که در سمت اپراتور هم، نواقصی در زمینه اعلام پایان بسته وجود داشت؛ از جمله اینکه برای مثال، یک اپراتور اساسا راهکار پیامکی برای اعلام پایان بسته نداشت و فقط با کد دستوری و نرم افزار میزان باقی مانده بسته را اعلام می کرد که در نتیجه ادامه استفاده از مصرف آزاد بود و باعث ضرر مشترکان می شد.

اپراتور دیگری در اطلاع رسانی پایان بسته مشکل نداشت و برای جلوگیری از ضرر مشترکان در مصرف ناخواسته اینترنت آزاد، بسته رزرو را پیش بینی کرده بود. اما این اپراتور هم در رویه دیگری اشکال داشت؛ اینکه در بسته های کوتاه مدت روزانه و هفتگی، وقتی اعتبار حجمی زودتر از اعتبار زمانی بسته تمام می شد، برای اینکه استفاده روی مصرف آزاد نرود، به طور خودکار، حتی بدون اطلاع و رضایت مشترک، بسته را تمدید می کرد که این کار هم باعث نارضایتی مشترکان می شد.

این رویه های آزمون و خطا ادامه داشت تا آنجا که حتی برای حل این مشکل پیشنهاد شد که برای جلوگیری از ضرر مشترکان از استفاده ناخواسته از اینترنت، اساسا سرویس اینترنت روی سیم کارت در ایران به صورت پیش فرض غیرفعال باشد و هر مشترکی که علاقمند به استفاده از اینترنت موبایل بود، برای فعال سازی آن درخواست بدهد. 

البته که این پیشنهاد توسط صاحب نظران رد شد و وزارت ارتباطات هم اطلاع رسانی دقیق و از طریق پیامک درباره پایان بسته های اینترنتی را یک تکلیف کرد.  


برای پیشگیری از مصرف ناخواسته اینترنت همراه با نرخ آزاد، حتی پیشنهاد شد که سیمکارت با اینترنت غیرفعال ارایه شود

راه کار آخر وزارت ارتباطات برای پایان ابهام و گلایه از پیامک پایان بسته 

وقتی این گلایه ها و ابهامات درباره پیامک پایان بسته، از سوی مشترکان موبایل تکرار شد، در نهایت وزارت ارتباطات راه کاری برای پایان دادن به این بحث ها ارائه داد که دیگر مصرف اینترنت در موبایل، ناخواسته به صورت آزاد محاسبه نشود.

راه کار آخر رگولاتوری این بود که اپراتورها را ملزم به راه اندازی کدهای دستوری مربوط به پایان بسته اینترنتی کرد تا شاید بالاخره شفاف‌سازی، مدیریت هزینه‌ها و جلوگیری از مصرف اینترنت با تعرفه آزاد برای کاربران محقق شود. 

به این معنی که مشترکان همراه اول با شماره‌گیری کد دستوری #۱۱۳*۱۰۰* و مشترکان ایرانسل با شماره‌گیری کد دستوری #۳*۲*۳*۵۵۵* می توانند مصرف اینترنت با تعرفه آزاد را پس از اتمام بسته اینترنت متوقف کنند.

در این موضوع یا موضوعات مشابه دیگر، مشترکان هر اپراتور می توانند همواره در برخورد با سوالات این چنینی در تماس با مرکز تماس اپراتور خود، راهنمایی بگیرند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فناوری اطلاعات ارتباطات فارس من همراه اول بسته های اینترنت اینترنت با تعرفه آزاد پایان بسته اینترنت استفاده از اینترنت بسته های اینترنت اینترنت موبایل وزارت ارتباطات بسته اینترنتی مصرف اینترنت اطلاع رسانی اپراتور هم اتمام بسته کد دستوری مصرف آزاد همراه اول سیم کارت نرخ آزاد بسته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۰۲۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این پیامک ها درباره یارانه کمک معیشتی جعلی است/ تصویر پیامک را ببینید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در روزهای اخیر همزمان با برنامه‌های تازه دولت در خصوص طرح کالابرگ الکترونیک و یارانه نقدی شاهد ارسال گسترده پیامکهای جعلی در خصوص یارانه از سرشماره‌های ناشناس هستیم،به‌عنوان مثال یکی از این پیامک ها در ادامه قابل مشاهده است.

در پیامک زیر از مخاطب خواسته شده است برای مشاهده یارانه معیشتی از طریق لینکی که در داخل پیامک قرار داده شده است، پیگیری انجام شود، این درحالی است که به‌وضوح یک لینک مشکوک با آدرسی نامعتبر در این پیامکها قرار داده شده است که احتمالاً هدف ارسال‌کنندگان آن سودجویی از مردم است.


به نقل از تسنیم، از سوی دیگر باید به این نکته نیز باید توجه داشت که بعد از اردیبهشت ۱۴۰۱ و حذف ارز ۴۲۰۰تومانی، یارانه معیشتی که از سال ۱۳۹۸ برقرار شده بود حذف شد و به‌صورت یکجا یارانه‌های نقدی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی به حساب یارانه‌بگیران واریز می‌شود.

پیشتر از سوی مسئولان نیروی انتظامی درخصوص لینک های آلوده و مشکوک که در قالب پیامک ارسال می‌شود هشدار داده شده بود.

۲۲۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901700

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت سرعت و قطعی اینترنت در اپراتورهای مختلف
  • هشدار؛ این پیامک‌ها درباره یارانه کمک معیشتی جعلی است | تصویر پیامک را ببینید
  • مراقب پیامک‌های جعلی یارانه کمک‌ معیشتی باشید
  • این پیامک ها درباره یارانه کمک معیشتی جعلی است/ تصویر پیامک را ببینید
  • رایتل پرسرعت‌ترین سیم‌کارت کشور
  • مهاجرین پیامک سامانه «سهما» را جدی بگیرند
  • ارسال پیامک سامانه سهما به اتباع خارجی
  • مهاجرین پیامک سامانه «سهما» را جدی بگیرند
  • سیر صعودی و نزولی مشترکان اینترنت موبایل و ثابت در ایران
  • اهدای ۸۰ میلیون جایزه برقی با قرعه‌کشی/ از ابتدای خرداد تا پایان شهریور فرصت دارید