Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، یکی از انتقادهایی که به تغییر تعرفه اینترنت وارد شده است، نبود رقابت بین اپراتورها و هماهنگی آنها در افزایش تعرفه است.

اپراتورها در اقدامی هماهنگ تعرفه بسته های اینترنت را تغییر دادند و باز در اقدامی هماهنگ بسته هایی که مورد نظر مخاطبان و محبوب تر بودند را حذف کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این هماهنگی در اقدام و تصمیم، گلایه هایی را از نبود رقابت و یکدستی در بازار تلفن همراه کشور مطرح کرده است.

*روزهای نه چندان دوری که بین اپراتورها رقابت وجود داشت

درباره این انتقاد، برخی از کاربران سامانه فارس من هم با ثبت سوژه در این سامانه خواستار جلوگیری از حذف ناعادلانه بسته‌های مدت‌دار اپراتورها شده اند و نسبت به نبود رقابت در این بازار گلایه کرده اند.

سردبیر این سوژه درباره مطالبه خود به خبرنگار فارس، گفت: پیش از دوره مدیریت آقای جهرمی وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات، رقابت در بازار تلفن همراه وجود داشت. برای مثال همراه اول بسته ای را ارائه می داد و ایرانسل بعد از آن با ارائه بسته مقرون به صرفه تری، قیمت را می شکست و نظر مشتری ها را جلب می کرد.

سردبیر این سوژه با بیان اینکه مدتی سابقه همکاری با اپراتورهای تلفن همراه را داشته است و در جریان فرآیندهای تغییر تعرفه در بازار موبایل است، گفت: در دوره قبلی مدیریت وزارت ارتباطات، به اپراتورها تکلیف شد که قیمت ها باید یکسان باشد. در آن زمان وقتی می خواستیم قیمت ها را اصلاح کنیم و به تعبیر دیگر افزایش دهیم ساعت 12 شب این کار را می کردیم که کاربران صبح متوجه تغییر تعرفه ها می شدند. زیرا اپراتور رقیب قیمت ارزان تری ارائه می داد و نمی خواستیم که کاربران خیلی متوجه افزایش قیمت شوند.

*رقابت در بازار نیاز به تغییر اپراتور با حفظ شماره تلفن همراه را ضروری کرد

طرح ترابردپذیری شماره تلفن همراه این امکان را برای مشترک فراهم می کند که با حفظ شماره تلفن همراه اپراتور خود را تغییر دهد. این سرویس مطلوب مشترکانی است که از خدمات اپراتور خود راضی نیستند اما نمی‌خواهند شماره موبایل خود را تغییر دهند.

این طرح با الگوگیری از سرویس‌های ارائه شده در اپراتور های مطرح دنیا و با هدف افزایش رقابت بین اپراتورهای تلفن همراه و حذف وابستگی مشترک به اپراتور به دلیل شماره تلفن اجرا شد.

سردبیر سوژه فارس من و کارشناس ارشد رشته مخابرات با اشاره به تجربه اجرای ترابردپذیری در کشور، افزود: در آن رویه بود که طرح ترابردپذیری تلفن همراه برای تغییر اپراتور با حذف شماره هم اجرایی شد و مثل دیگر کشورها نیاز به این طرح در کشور ما هم احساس شد.

وی ادامه داد: طرح ترابردپذیری شماره تلفن همراه در آن زمان باعث ایجاد رقابت بین اپراتورها می شد و مشترک می توانست اپراتوری که قیمت بهتری دارد را انتخاب می کند.

وی ادامه داد: اما امروز دیگر انتخاب اپراتور معنی ندارد؛ چون قیمت ها یکسان است. دیگر کسی تمایلی به تغییر اپراتور ندارد و به اجبار اپراتوری را انتخاب می کند و با همان ادامه می دهد؛ زیرا رقابتی در بازار نیست.

سردبیر این سوژه تصریح کرد: در نتیجه این روند است که می بینیم تبلیغات اپراتورها هم کم شده است. در سال های پیش به مراتب تبلیغات بیشتری از اپراتورها می دیدیم و در تلاش برای جذب مشتری بیشتر و جلب توجه کاربران، از یکدیگر سبقت می گرفتند.

*کاهش متقاضیان تغییر اپراتور به روایت‌ آمار رسمی

آمارهای رسمی وزارت ارتباطات هم نشان می دهد که تغییر اپراتور با حفظ شماره موبایل در ایران به اشباع رسیده و افرادی که خواستار استفاده از این امکان بودند، از آن بهره مند شدند و اکنون دیگر تقاضای زیادی بین کاربران برای تغییر اپراتور نیست.

پنج سال پس از اجرای طرح ترابردپذیری شماره تلفن همراه، میزان درخواست های ترابردشده به کمترین میزان خود طی ۵ سال اجرای این طرح رسیده است.

در سال ۹۵ وقتی این طرح آغاز شد، ۹۳ هزار درخواست برای آن وجود داشت و به ترتیب در سال‌ های بعد میزان درخواست‌ ها به ۵۰۱ هزار، ۴۹۹ هزار، ۱۹۸ هزار، ۱۰۶ هزار و در سال ۱۴۰۰ به ۶۹ هزار رسید و تا این ماه از سال روند نزولی را حفظ کرده است. 

روند درخواست های ترابردشده نشان می دهد در سال دوم اجرای طرح، تقاضا برای استفاده از طرح بیشتر شده و از سال دوم به بعد شاهد کاهش تقاضا برای ترابردپذیری شماره تلفن همراه بوده ایم.

تعداد کل درخواست های ترابرد شده یک میلیون و ۴۷۸ هزار درخواست است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ترابردپذیری موبایل اینترنت افزایش تعرفه ترابردپذیری شماره تلفن همراه طرح ترابردپذیری تغییر اپراتور بین اپراتورها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۵۲۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر قیمت گواهی اسقاط برای شماره گذاری هایما/ ایران‌خودرو: قیمت هایما تغییری نکرد

به گزارش قدس آنلاین، گروه صنعتی ایران‌خودرو در اطلاعیه‌ای با اشاره به تصویب و اجرایی شدن ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو و افزایش مبلغ گواهی اسقاط محصولات مونتاژی، اعلام کرده است که گواهی اسقاط مورد نیاز برای شماره‌گذاری محصول هایما از ۲۵ درصد گواهی اسقاط به ۱.۵ گواهی اسقاط معادل ۵۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.

 قانون ساماندهی صنعت خودرو بالغ بر ۴.۵ سال پیش، مورد بحث مجلس وقت قرار گرفت و در گیرودار رفت‌وآمد به شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام، در نهایت پس از سه سال، در خرداد ماه سال ۱۴۰۱ به تصویب رسید؛ پس از تصویب آن، سه ماه به دولت مهلت داده شد تا آیین‌نامه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده را تدوین، تصویب و ابلاغ کند؛ اما به‌جای آنکه این آیین‌نامه تصویب و ابلاغ شود، ماده ۱۰ این قانون را اصلاح کردند و نام "قانون اصلاح ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو" را بر آن نهادند. به عبارت دیگر درست در شهریور ماه ۱۴۰۱ که قرار بود آیین‌نامه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده تصویب شود، ماده ۱۰ را اصلاح کردند.

اما ماجرا به همین‌جا ختم نشد و ابلاغ آیین‌نامه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده ۱۵ ماهی معطل و بلاتکلیف باقی ماند تا در نهایت در روزهای پایانی سال ۱۴۰۲، بالاخره این آیین‌نامه ابلاغ شد.

در این آئین‌نامه تعداد گواهی اسقاط حاصل از اسقاط خودروهای فرسوده، افزایش یافته تا بدین ترتیب انگیزه مالکان این دسته از خودروها، برای اسقاط خودرو و جایگزین کردن آن با خودروهای نو افزایش پیدا کند.

به دنبال این موضوع، برخی سایت‌ها و در فضای مجازی موضوعی تحت عنوان "افزایش قیمت محصولات مونتاژی ایران‌خودرو" مطرح شد که براساس آن گفته شده بود "افزایش تعداد گواهی اسقاط برای شماره‌گذاری خودروها، سبب افزایش قیمت محصولات مونتاژی شده است."

ایران‌خودرو: قیمت محصولات تغییری نکرده است 

در پی ابلاغ آیین‌نامه مذکور گروه صنعتی ایران‌خودرو در اطلاعیه‌ای اعلام کرده است:

" براساس مصوبه هیئت وزیران و با توجه به ابلاغ و اجرایی شدن آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو، گواهی اسقاط مورد نیاز برای شماره‌گذاری خودروهای مونتاژی شامل خانواده هایما، از ۲۵ درصد گواهی اسقاط به ۱.۵ گواهی اسقاط (معادل ۵۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان) افزایش یافته است؛ فلذا مبلغ معادل ارزش ریالی روز گواهی اسقاط در سیستم فروش پیاده‌سازی شده و آیتم ماده ۱۰ قانون ساماندهی خودروهای مونتاژی به مبلغ ۵۲۵ میلیون ریال رسیده است.

بدیهی است بر اساس قراردادهای فروش پرداخت مابه التفاوت ارزش گواهی اسقاط (الزامات قانونی) برای تمامی تعهدات الزامی است.

شایسته است نمایندگان در خصوص اطلاع‌رسانی موضوع فوق به مشتریان شرکت ایران‌خودرو اهتمام ورزند."

البته به تاکید این گروه صنعتی، افزایش قیمت در محصولات هایما رخ نداده و قیمت این محصولات افزایشی نداشته است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • امکان تماس تصویری بدون اینترنت (ViLTE) فراهم شد (جزئیات)
  • آخرین وضعیت سرعت و قطعی اینترنت در اپراتورهای مختلف
  • لزوم بررسی قیمت گوشی های نوکیا در بازار از سوی وزارت صمت
  • تغییر قیمت گواهی اسقاط برای شماره گذاری هایما / ایران‌خودرو: قیمت هایما تغییری نکرد
  • تغییر قیمت گواهی اسقاط برای شماره گذاری هایما/ ایران‌خودرو: قیمت هایما تغییری نکرد
  • نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت ۱۰:۳۰
  • عکس | فرار مالیاتی به سبک معامله میلیونی خط رندهای ایرانسل؟
  • ویدیو/ جریمه ۲۰۰ میلیون دلاری اپراتورهای تلفن همراه متخلف در آمریکا
  • پلیس راهور تهران: استفاده از موبایل عامل ۴۶ درصد از تصادفات است